друкувати


У міністерствах з'являться заступники з питань цифрового розвитку

7 травня 2020, 15:00

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду з питань цифрової трансформації, за результатами якої було ініційовано створення цифрового уряду та означено терміни подання міністерствами кандидатур на посади заступників міністрів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Про це повідомляє прес-служба уряду.

7 травня під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля за участі віце-прем'єр-міністра – Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова та інших членів уряду відбулася нарада з обговорення актуальних питань цифрової трансформації.

Денис Шмигаль наголосив, що ситуація, яка виникла у зв'язку з поширенням пандемії, підштовхнула країну до максимального переходу в цифрове поле.

Я особисто гарантую політичну волю нашого уряду до цифрової трансформації. у цьому перспектива розвитку країни та шлях до подолання корупції. Тому що цифровізація дає можливості прибирати корупційні ризики з усіх рівнів, від найвищого до рівня надання адміністративних послуг в найвіддаленішому регіоні», – сказав очільник уряду.

Задля цього прем’єр-міністр доручив у двотижневий строк ввести в усіх міністерствах, де цього ще не відбулося, посаду заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).

Крім того, у місячний строк мають бути внесені на розгляд прем’єр-міністра України в установленому порядку пропозиції щодо кандидатур на цю посаду.

У програмі президента чітко прописано, що держава має змінитися, стати комфортною та якісною. Але водночас має бути надійною та ефективною в частині надання послуг державою», – підкреслив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Саакашвілі запропонували стати віце-прем'єром з питань реформ.  Про наслідки для агросеткору такого призначення читайте у матеріалі за посиланням.