друкувати


Понад 40% українців проголосували би за Зеленського знову — дослідження

6 травня 2020, 10:30

42,6% українців проголосували б за Володимира Зеленського на президентських виборах, якби вони відбулися в кінці квітня. Про це свідчать дані соціалогічного опитування, підготовленого Київським міжнародним інститутом соціології, передає AgroPolit.com.

Зазначається, якби вибори президента України відбувалися наприкінці квітня, то за Володимира Зеленського проголосували б 27,7% виборців.

Якщо розрахувати відсотки щодо тих, хто визначився  (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в кінці квітня), то за Володимира Зеленського проголосували б 42,6% респондентів.

З 17 по 25 квітня 2020 року КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України — АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 4024 інтерв'ю.

Нагадаємо, уже рік як Володимир Зеленський є президентом України. Він переміг 21 квітня у другому турі виборів із результатом у 73% голосів виборців, обігнавши свого попередника Петра Порошенка. AgroPolit.com проаналізував перший рік п’ятирічки, що за цей час зроблено, чого не зроблено, де плюс/мінус та куди далі піде країна і заразом із нею й агросектор. Про це читайте у матеріалі за посиланням.