друкувати


Україна має достатньо потенціалу для виграшу на продовольчих ринках світу в умовах карантину

6 травня 2020, 08:54

Україна має достатньо потенціалу аби вигравати на продовольчих ринках світу в умовах карантину, тому уряд має працювати в цьому напрамку. Таку тезу у інтерв’ю  strana.ua висловив власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк.

«Дефіцит продовольства у світі буде, про це уже навіть не дискутують. Продовольчі ринки вторинної переробки просідають, а от сегмент простих харчів, сировини, залишається стійким. Пандемія пандемією, але їсти треба. І ми можемо на цьому виграти. З чим можемо вийти зараз на міжнародну арену? Або з протягнутою рукою, благаючи про допомогу кредиторів, або з новим планом… Просто нашим перемовникам слід трансформувати політику у економічні переваги. Однак тут питання – до рівня цих перемовників», – заявив Бахматюк.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 15 квітня відмовив Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) в обранні для бізнесмена, екс-власника VAB Олега Бахматюка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою у справі про отриманий цим банком у 2014 році стабілізаційний кредит Нацбанку, що підтверджує незаконність дій НАБУ. Сам Бахматюк назвав справу фейковою та додав, що влада поки не готова чути бізнес.

Про ситуацію з експортом української продукції читайте у публікації Коронавірус-2020 та харчова безпека: чи буде Україна з продовольством, а бізнес із гривнею. Окрім проблеми з вивченням шляхів для харчової безпеки країни та світу на цінову та експортну політику повпливали ціни на нафту, які знизились у квітні.