друкувати


В Україні продовжили карантин до 22 травня

4 травня 2020, 15:00

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжив дію карантину в Україні до 22 травня. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на початку засідання

«Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будем дивитись, як буде рухатись пандемія у світі і як буде відбуватись коливання кривої захворюваності у нас в Україні», — зазначив він.

За його словами, Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації, тому з України теж не можна повністю знімати обмеження.

Прем’єр зауважив, що відносно непогана ситуація з епідемією в нашій країні – це результат вчасно введеного карантину і дисциплінованості українців, які ці обмеження слухняно виконують.

Нагадаємо, набрали чинності закони № 530-ІХ та № 533-ІХ, які вносять зміни в деякі законодавчі акти, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

Законом № 530-IX зміни внесені до Податкового кодексу. 

Згідно з ними, тимчасово звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19).

Закон № 533-IX також вносить зміни до Податкового кодексу.