друкувати


В Мінекономіки розповіли про основні зміни здійснення державного контролю у сфері ветеринарної медицини

4 травня 2020, 13:30

В Україні будуть уніфіковані правила здійснення державного контролю по всьому харчовому ланцюгу. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

«Тобто всі перевірки, починаючи від питань здоров’я тварин, які вирощуються у господарствах, і закінчуючи продуктами харчування на полицях магазинів, будуть здійснюватися за єдиними правилами. Саме такими є європейські принципи державного контролю і саме так державний контроль здійснюється у країнах-членах ЄС», — зазначив він. 

Зазначається, що технічно уніфікації підходів буде досягнуто за рахунок поширення сфери дії чинного Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» на сферу ветеринарної медицини і сферу благополуччя тварин.

Крім інших переваг, такий крок дозволить модернізувати систему державного контролю у зазначених сферах і забезпечити іншу якість відносин між бізнесом і державою», — сказав Сергій Глущенко.

Більше читайте в інтерв'ю за посиланням.

Нагадаємо, у Раді зареєстрували законопроект про ветеринарну медицину та благополуччя тварин.