друкувати


В Україні планують спростити процедуру видачі ветеринарних документів

4 травня 2020, 08:30

Основна мета законопроєкту №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин»  – наближення нашого законодавства до актів ЄС і впровадження в Україні світових стандартів, які регулюють питання здоров’я і благополуччя тварин. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України –Сергій Глущенко, йдеться в матеріалі AgroPolit.com.

Він зазначив, що проєктом №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин» передбачено спростити процедури видачі ветеринарних документів, встановити єдині правила державного контролю на кордоні. Передбачається, що один і той самий порядок контролю діятиме при ввезені харчових продуктів, кормів, побічних продуктів тваринного походження, біологічних продуктів, репродуктивного матеріалу та живих тварин.

Прийняття проєкту закону також матиме суттєвий вплив на процедури реєстрації і обігу ветеринарних препаратів. Передбачено значно посилити вимоги до застосування ветеринарних препаратів. Це дуже важливо з точки зору боротьби із антибіотикорезистентністю», — зауважив Сергій Глущенко.

Тобто законопроєкт №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин» є дуже масштабним і актуальним для аграрного сектору з точки зору змісту впроваджуваних змін.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, на початку квітня у Раді зареєстрували законопроект про ветеринарну медицину та благополуччя тварин.