друкувати


Названо два сектори економіки, які захистять Україну від економічної кризи та застрахують від негативних наслідків карантину

3 травня 2020, 10:30

Драйверами відновлення української економіки в період карантину та після нього буде промисловість і агросектор. Такий прогноз озвучила у себе на сторінці в Фб директор з комунікацій в  System Capital Management Наталія Ємченко, коментуючи лист до бізнесів СЕО SCM Олега Попова.

«Ми виходимо з другим лист СЕО SCM Олега Попова до бізнесів SCM. Перший був про те, що SCM робить для боротьби з COVID. Другий – про те, як які рішення в економіці будуть працювати. Про те, що базисом відновлення економіки буде саме промисловість і сільське господарство», — коментує вона.

На думку директор з комунікацій в  System Capital Management Наталії Ємченко, така економічна синергія важлива для малого і середнього бізнесу та креативної економіки.

Наталія Ємченко впевнена, що в нинішніх умовах прискорять економічне відновлення три принципових фактори, які мають об’єднати бізнес.

  1. Єднання.
  2. Професіоналізм і відмова від популізму.
  3. Економічний патріотизм.

Ми стали робити наші листи публічними, тому що ми всі в одному човні», — підсумовує вона.

Повний текст листа-звернення СЕО SCM Олега Попова до бізнесам SCM читайте за посиланням.

Нагадаємо, що на Всесвітньому економічному форуму у Давосі очільник уряду та президент Володимир Зеленський презентували інвесторам ряд інвестиційних стимулів: пакет законопроектів про спрощення законодавства, особливі умови захисту та податкові канікули на 5 років.

Бізнес також пропонує уряду орієнтуватися на європейську модель залучення інвестицій, яка принесе  Україні $50 млрд в економіку та забезпечить щорічну сплату в бюджет додатково 12 млрд грн податків.

Запропоновано також модель з 10-и інвестиційних кроків, як виростити в Україні свій Давос.