друкувати


«Укрспирт» перестав виготовляти сировину для антисептиків – пояснення

3 травня 2020, 09:38

30 квітня закінчився строк, на який було законодавчо запроваджено виробництво дезінфекційного засобу на базі заводів ПТ «Укрспирт». З 2 по 30 квітня ДП «Укрспирт» поставило українським виробникам 4 млн літрів сировини для антисептиків. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«З 2 квітня 12 заводів «Укрспирту» виробляли сировину для антисептиків. Станом на 30 квітня ми поставили 4 мільйони літрів дезінфекційного засобу українським виробникам. З цієї сировини компанії виготовляють антисептики, які потім потрапляють на полиці магазинів та аптек по всій країні. Вдячний усім представникам Кабміну, Офісу президента та народним депутатам, які працювали над розробкою цього закону та сприяли роботі підприємства задля насичення українського ринку антисептиками, — зазначив керівник «Укрспирту» Сергій Блескун.

У повідомленні ідеться, що у період з 2 по 30 квітня дезінфекційний засіб у ДП «Укрспирт» закуповували 41 український виробник антисептиків. Процес виробництва та відвантаження дезінфекційного засобу контролював представник податкової, який складав відповідний акт.

Нагадаємо, що у березні 2020 року Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №3275, який, серед іншого, дозволяє виготовляти дезінфікуючий засіб (сировину для антисептиків) на базі заводів ДП "Укрспирт".