друкувати


В Україну завезли курятину з сальмонелою

3 травня 2020, 08:41

В Україну завезли четвертини курятини із сальмонелою. Про це повідомило управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області.

Йдеться про продукцію польського виробництва (farmer – Hanna i Marcin Śliwińscy Sp. Jawna Kozielsk, Kuczbork; produser – Zaklady Miesne Czaplicki Sp. z o.o., № PL 14134304 WE, Mlawa; manufacture – Cedrob S.A., № PL 14023901 WE, Ujazdówek, Ciechanów; storage – AMP Logistyka Sp zoo, № PL 14201101 WE, Plonsk), яка прибула до Литви та України. 

«Згідно статті 20 закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи. У разі виявлення зазначеної вище продукції в обігу, просимо негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області», – йдеться у повідомленні.