друкувати


Олег Бахманюк розповів деталі продовження свого конфлікту з Андрієм Богданом

30 квітня 2020, 16:26

Фейкову справу проти власника Ukrlandfarming Олега Бахматюка намагаються ще продовжити, але це – агонія. Про це в інтерв’ю strana.ua розповів Олег Бахматюк.

Він зазначив, що влада поки не готова чути бізнес.

«Звичайно, можна зрозуміти і генпрокурора. На неї все нападають такі «шановні люди» як Шабунін (керівник «Центру протидії корупції» — ред.), Шерембей (соратник Шабуніна, разом з ним входить в групу підтримки голови НАБУ Артема Ситника — ред.) І інші «криштально чесні хлопці». На їхньому фоні наша компанія, яка заплатила 7,7 млрд гривень податків і в якій працює 30 тисяч осіб, десь загубилася. Мене Ситник призначив олігархом, хоча у мене немає ні своєї політичної сили, ні медіа. У них був план швидко мене поламати і рейдернути бізнес. Але цього у них не вийшло, ми вистояли. Тепер вони намагаються ще продовжити якось життя фейковій справі, але це вже агонія»,  — сказав він.

І додав:

Знаєте, що добре в цій кризі? Вся накип зникне. Господарям з посольств буде не до ситників. Ви зверніть увагу, що коли він і Шабунін з Шерембеєм щось говорять в мою сторону, вони жодного разу не згадує прізвище Писарукр (колишній заступник голови правління НБУ, якого в НАБУ підозрюють в незаконній видачі рефінансування Нацбанку банкам Бахматюка в 2014 році — ред. ). Але ж за фабулою, всі звинувачення проти мене будуються на тому, що я нібито вступив у змову з Писаруком, колишнім представником МВФ. Ви чули, щоб хоч раз Шабунін, Юрчишин, Касько, Рябошапка або хтось інший згадав про нього? А насправді це ж Писарук порушив закон в інтерпретації Ситника. Але вони бояться навіть подивитися в сторону Писарука. Їм все одно скільки держава отримає грошей, скільки людей втратить роботу в результаті їх дій проти нашого холдингу. Їм важливо, що їм скажуть господарі. Але в кризу господарям буде не до них. І ці всі самопроголошені антикорупціонери зникнуть. Але просто шкода часу.

Нагадаємо, що наприкінці 2019 року власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк звинуватив екс-голову Офісу президента Андрія Богдана у спробі забрати його бізнес, а також — в «замовленні» поновлення справи проти нього в НАБУ