друкувати


Названо основний пул податків, від яких будуть нараховувати податковий мінімум на землю

5 травня 2020, 06:18

Основний пул податків, які увійдуть до формули, за  якою  будуть нараховувати мінімальний земельний податок назвав голова спілки «Центр розвитку земельних правовідносин в Україні» Леонід Корейба у коментарі AgroPolit.com для публікації Податковий мінімум на сільськогосподарські землі: як вивести з тіні 12 млн га?

«Основними під час формування податків сільськогосподарських виробників є суми наступних платежів: податок на прибуток від реалізації власної сільськогосподарської продукції; військовий збір; загальнодержавне страхування; земельний податок. Маємо формулу, яка визначає суму надходжень до державного бюджету у випадку перевищення нарахованого ЗППЗ над загальною сумою виплат за вище зазначеними статтями: Доплата=Ʃ ППЗ — Ʃ податків 1, 2, 3, 4», – сказав Корейба.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків та єдиного соціального внеску (ЄСВ) та інших платежів, які контролюються Державною податковою службою. 

Депутати зареєстрували 27 лютого 2020 року законопроект №3131, який має ліквідувати тіньові відносини у використанні сільгоспземель та запроваджує поняття податкового мінімуму. Нині у комітеті з питань аграрної та земельної політики ВР розглядють три законопроекти, які стосуються земельного податку: №3131 (автори – Микола СольськийОлег ТарасовМар’ян ЗаблоцькийПавло Халімон та інші депутати), 3131-1 (автори – Олег Тарасов, Іван Чайківський, Дмитро Соломчук) та 3131-2 (автор – Данило Гетманцев).