друкувати


Кабмін призначав відповідального за виїзд за кордон українських заробітчан

30 квітня 2020, 13:00

Віце-прем‘єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко буде координувати взаємодію з ЄС щодо організованого виїзду за кордон сезонних робітників з України. Про це Пристайко написав у своєму мікроблозі у Twitter.

«За дорученням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля буду координувати взаємодію з колегами у країнах ЄС щодо організованого виїзду за кордон сезонних робітників з України. Такий виїзд має передбачати медичні гарантії, безпеку та гідні умови роботи», — написав віце-прем‘єр.

З його слів, уряд продовжить створювати гідні умови праці в Україні, однак «ті, хто хоче виїхати на сезонну роботу за кордон, матимуть таку можливість».

У свою чергу Денис Шмигаль повідомив у телеграм-каналі, що уряд готовий до перемовин з європейськими країнами, які висловлять бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи.

Важливою передумовою є легальне працевлаштування строком від 3 місяців із дотриманням усіх соціальних гарантій та належних умов праці українців. Координацію цієї роботи буде здійснювати урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, – написав він.

Станом на зараз уряд не отримував офіційних звернень від іншіх країн, окрім Фінляндії.