друкувати


Молочники просять послабити ваговий контроль на дорогах — прес-служба

2 липня 2016, 15:15

Представники молочної та молокопереробної галузі на зустрічі членів Американської торгово-промислової палати з представниками Міністерства інфраструктури звернулися з проханням послабити введені обмеження за ваговим контролем при перевезеннях молочної продукції терміном на 1 рік. Про це повідомляє "УкрАгроКонсалт".

За словами представників молочної галузі, перевезення молока як сировини, так і готових молочних продуктів, проводиться з використанням спеціалізованого автомобільного транспорту, обладнаного системою охолодження і температурного контролю.

Технологічні особливості конструкції цих автомобілів при повній їх завантаженні призводять до того, що обмежувальні норми вагового контролю, введені в Україні, порушуються. При цьому, зниження завантаження автомобіля-молоковоза призводить до зростання транспортних витрат компанії, що може безпосередньо трансформуватися в збільшення вартості готових продуктів.

За даний період відстрочки оператори молочного ринку будуть займатися модернізацією перевізного парку, щоб він повністю відповідав чинним ваговим обмеженням", — йдеться в повідомленні.

Крім того, існують обмеження по навантаженню на вісь при здійсненні перевезень по дорогах місцевого значення. На думку фахівців Мінінфраструктури, недотримання норм вагового контролю в автомобільних перевезеннях, навіть незначне, призводить до різкого погіршення стану дорожнього покриття.