друкувати


В уряді пояснили чому заборонили українцям їхати на заробітки за кордон

28 квітня 2020, 15:00

В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання коронавірусом українських заробітчан. Про це під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише «Європейська правда».

«Дійсно, звернення (від держав-партнерів – ред.) є. Але ми в Україні керуємося насамперед міркуваннями безпеки і здоров’я наших громадян. В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо коли ця подорож здійснюється літаком. Тому на цьому тлі наразі нелогічним виглядає паралельно організовувати масові чартери на вивезення українців до країн, де теж продовжується пандемія з тією чи іншою мірою інтенсивності», – розповів Кулеба.

Міністр зазначив, що уряд може переглянути свою позицію, але лише дивлячись на ситуацію з коронавірусом.

Ми розуміємо потребу в робітниках з боку наших партнерів і будемо готові переглянути цю позицію у контексті зміни ситуації з пандемією коронавірусу, – додав Кулеба.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що у Польщі готуються організовувати чартерні рейси для українців, аби ті їхали на роботу до країни навіть під час карантину.