друкувати


Місцеві бюджети стануть на третину багатшими після запровадження мінімального земельного податку – прогноз

2 травня 2020, 07:09

Місцеві бюджети отримають на 30% більше надходжень після запровадження в Україні системи мінімального земельного податку. Такий прогноз озвучив заступник голови Ради Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Мартин у коментарі для AgroPolit.com.

«Для сільських громад, податки від сільського господарства, агробізнесу, на сьогодні є головним джерелом надходжень для сільських бюджетів. Якщо мінімальне оподаткування в розмірі 1500 грн на га буде запроваджено, це на 20-30% дозволить збільшити наповнення місцевих бюджетів», – сказав Мартин.

Він додав, що найбільше не зрадіють податку представники малого бізнесу, а це 1 млн 300 тис.. – 1 млн 400 тис. осіб.

Нагадаємо, у комітеті з питань аграрної та земельної політики ВР розглядють три законопроекти, які стосуються земельного податку: №3131 (автори – Микола СольськийОлег ТарасовМар’ян ЗаблоцькийПавло Халімон та інші депутати), 3131-1 (автори – Олег ТарасовІван ЧайківськийДмитро Соломчук) та 3131-2 (автор – Данило Гетманцев).

Також, за даними ДФСУ, за перше півріччя 2019 року сiльське господарство, лiсове господарство та рибне господарство сплатили податків на суму 21 млрд 232 млн 365,5 тис. грн, а за підсумками минулого року було анонсовано ряд змін в системі оподаткування. .