друкувати


Гостра дискусія про ринок землі не має викликати в Раді бійок чи блокувань, – експерт з політичних питань

28 квітня 2020, 09:09

Земельна політична дискусія виходить дуже цікавою: гострою, зашкалюють емоції досить серйозно. Отже, вона триватиме й надалі. Базуватиметься вона не на інтересах власників землі, а на емоціях. Але не буде жодних заворушень, бійок, блокування Ради, бо закон про ринок землі набуває чинності навіть не в цьому році. Такий прогноз в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com зробив Олександр Солонтай, експерт з політичних питань.

За його словами, ринок землі зараз є. Прийнятий закон корегує наявний ринок. Буде значно краще, якщо його доповнити реформою правоохоронної системи, щоби захищати приватну власність.

Мені подобається, що землею володітимуть виключно фізичні особи — громадяни України. Невелика кількість в одні руки — це теж добре. Але, як на мене, не вистачає пункту про те, якщо ти на цій землі не працюєш, не живеш, не є учасником кооперативу, то ти мав би її обов’язково продати. Крім того, слід навести лад із громадянством. Люди можуть бути із подвійним і потрійним. Інше питання, що громадянство не має бути тих країн, які мають територіальні претензії до України», – заявив Солонтай.

Повний Текст інтерв’ю читайте за посиланням: Олександр Солонтай: Основний позитив — за рік Володимир Зеленський не став на вершині корупції