друкувати


Уряд повинен компенсувати збитки фермерам, які вони отримали за час карантину, – експерт

28 квітня 2020, 09:30

Через карантинні обмеження, коли малі і середні фермери не можуть збути свою продукцію, уряд України повинен або компенсувати їм втрати, або нарешті відкрити ринки. Про це заявив  голова Комітету економістів України Андрій Новак, повідомляє ГолосUA.

«На сьогоднішній день ми вже бачимо перші протести українців в різних регіонах, оскільки малим і середнім фермерам нікуди збувати свою продукцію. Якщо ж вони не можуть її збути, то їм доведеться просто її викинути, при цьому, не отримавши будь-яких компенсацій з боку держави», – вважає Новак.

На думку експерта, держава повинна або запропонувати аграріям компенсацію за втрачену продукцію, або відкрити ринки для подальшої її реалізації.

Якщо влада буде і далі зберігати жорсткі обмеження, пов'язані з карантином, то ймовірність таких протестів в різних регіонах швидше за все зросте. І справа з ними буде мати зовсім не центральна, а місцева влада, безпосередньо залежить від рішень Кабінету міністрів, – сказав економіст.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України на засіданні в середу, 29 квітня, розгляне питання щодо відкриття ринків та механізм їх безпечної роботи.