друкувати


Кабмін може відкрити продовольчі ринки до кінця тижня, – Шмигаль

27 квітня 2020, 14:00

Кабінет міністрів України на засіданні в середу, 29 квітня, розгляне питання щодо відкриття ринків та механізм їх безпечної роботи. Про це у телеграм-каналі повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль

За його словами, питання про відкриття ринків потрібно розглянути якнайшвидше, щоб почати відкривати їх до кінця тижня.

«Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам. Втім, цей перелік можуть розширити, якщо ринки зможуть забезпечити необхідні умови роботи», – написав він.

Шмигаль зазначив, що за порушення вимог під час роботи встановлена відповідальність, наприклад, ринки можуть закрити на певний період.

Президент Володимир Зеленський підтримує необхідність відкрити ринки, передає Офіс президента. 

«Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й дозвольмо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, що 26 квітня 2020 року понад 300 фермерів Херсонщини вийшли на акцію протесту. Мітингарі виступили проти закриття ринків, адже від цього втрачають свій заробіток.