друкувати


Невиплату податків за землю бізнесом до бюджетів сіл оцінюють на рівні 3 тис грн на гектар

28 квітня 2020, 08:53

Невиплату бізнесом податків на землю до сільських бюджетів оцінюють на рівні 3 тис грн на га. Про це повідомив народний депутат «Слуга народу», голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Мар’ян Заблоцький у коментарі AgroPolit.com для публікації Податковий мінімум на сільськогосподарські землі: як вивести з тіні 12 млн га?

«Я не вірю, що можна щось виростити на землі – кукурудзу, пшеницю, – якщо не затратити 1500 грн на гектар у вигляді ПДФО на оренду, ПДФО і ЄСВ на зарплату, не заплатити фіксований податок. Асоціації бачать різні цифри – чув суми близько 3 тис. грн на га», – сказав Заблоцький та додав, що такі розрахунки є підставою для запровадження мінімального податкового навантаження для представників аграрного бізнесу.

Нагадаємо, у комітеті з питань аграрної та земельної політики ВР розглядють три законопроекти, які стосуються земельного податку: №3131 (автори – Микола Сольський, Олег ТарасовМар’ян ЗаблоцькийПавло Халімон та інші депутати), 3131-1 (автори – Олег ТарасовІван ЧайківськийДмитро Соломчук) та 3131-2 (автор – Данило Гетманцев).

Також, на час карантину для запобігання поширення коронавірусу в Україні було запроваджено податкові пільги для аграріїв.