друкувати


ФАО та ЄБРР допоможуть у відновленні системи зрошення на Херсонщині ― офіційно

2 липня 2016, 11:33

Відбулась зустріч керівництва Херсонської облдержадміністрації (ХОДА) з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Продовольчої й сільськогосподарської організації Об’єднаних націй (FAO).

Про це повідомила прес-служба ХОДА. В рамках зустрічі розглянули питання надання фінансової допомоги ЄБРР для реалізації проекту модернізації системи зрошення в області.

«Після того, як до нас звернувся банк з пропозицією посприяти вирішенню питання модернізації зрошувальної системи та підтримки агропромислової галузі в цілому ми вирішили відвідати Херсонщину та ознайомитись з вищезазначеними питаннями детальніше», ― говорить міжнародний консультант Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних націй (FAO) Михайло Малков.

FAO планує також надати підтримку внутрішньо переміщеним особам з Донецької і Луганської областей та тимчасово окупованої території Криму, які перебувають на Херсонщині, надавши їм технічну допомогу і посівні матеріали у разі наявності в їх користуванні відповідних земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

«Європейський банк реконструкції та розвитку надає цільові кредити для фермерських господарств з великим об’ємом потужностей, але з 2015 року ним також надаються дорадчі послуги та допомога малим і середнім сільгосппідприємствам», ― пояснив старший аналітик з агробізнесу ЄБРР в Україні Василь Говгера.

Банк має намір надати спеціалістів для проведення консультації фермерам Херсонщини з відповідного питання.
«Наше завдання ― допомогти фермерам Херсонщини, які при наявності необхідних документів зможуть отримати міжнародні кредити для модернізації системи зрошення, а також забезпечити діяльність представництва ЄБРР та ОНН в області», ― додава губернатор Херсонської області Андрій Гордєєв.