друкувати


Аграрний комітет підтримав законопроект щодо функціонування Державного аграрного реєстру

26 квітня 2020, 06:30

Сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин було підтримане рішення про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції реєстраційний №3295. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Зазначимо, що Державний Аграрний Реєстр — це безкоштовна інформаційна система, яка містить актуальну інформацію про агровиробника та спрощує комунікацію з державними органами влади. Через цей електронний майданчик агровиробник може легко, швидко та зручно користуватися державними послугами та сервісами онлайн.

До 29 квітня (включно) триває відбір та залучення об’єднаних територіальних громад  до процесу реєстрації аграріїв у ДАР на їх території. У рамках другої фази пілоту відібраним ОТГ буде надано інформаційні матеріали та проведено тренінги щодо користування реєстром, а також буде забезпечено щоденну підтримку протягом чотирьох тижнів періоду впровадження пілоту.

ОТГ, охочі взяти участь у пілоті, можуть подати відповідну заяву, перейшовши за посиланням.

Детальніше законопроект № 3295 читайте за посиланням.