друкувати


У період карантину молоко від домогосподарств продають у магазинах

27 квітня 2020, 09:08

Молоко від домогосподарств 2-ї групи у період карантину для запобігання поширення коронавірусу надалі продають у магазинах. Про це розповів голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський у коментарі AgroPolit.com для публікації  Коронавірус-2020 та харчова безпека: чи буде Україна з продовольством, а бізнес із гривнею.

«За готівку продають на локальних ринках – якщо не на базарах, то на локальних маленьких магазинчиках. Цей ринок буде працювати доти, поки у держави не буде боротьби з такою продукцією», – сказав Чагаровський.

Він додав, що попри відсутність обмежень з боку уряду по експорту молока від виробників, продажів його закордон у малого та середнього бізнесу немає, уся продукція залишається в Україні.

Щодо цін у магазинах на полицях – подорожчання не відбулось за останній місяць і підстав для підвищення цін немає», –  зазначив Чагаровський.

Нагадаємо, за прогнозами економіста інвестиційного відділу FAO Андрія Ярмака у 2020 році попит на молоко та молочну продукцію суттєво зменшиться через світову кризу та пандемію коронавірусу.