друкувати


Держпродспоживслужба готова надати своїх фахівців для допомоги МОЗ у виявленні коронавірусу

1 травня 2020, 06:13

Держпродспоживслужба повідомила про готовність фахівців при потребі надавати допомогу лікарям МОЗ у виявленні коронавірусу в Україні. Про це в інтерв'ю для AgroPolit.com розповіла в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

У штаті Держпродспоживслужби є фахівці з медичною освітою та досвідом, а лабораторне обладнання, які використовували у ветеринарії, підходить для роботи задля виявлення коронавірусу у людей, повідомила Ольга Шевченко.

«Методика лабораторної діагностики і використання обладнання однакова, тому є досить велика кількість людей фахових, які здатні проводити такі дослідження. Єдине, що Держпродспоживслужба не має акредитації лабораторій для проведення досліджень на коронавірус на базі власних лабораторій, тому Івано-Франківську було передано обладнання до лабораторного центру МОЗ, фахівці надавали методичну допомогу при коронавірусі при проведенні таких досліджень. Ми також спілкувались з міністерством про можливість залучення лабораторій до діагностики коронавірусу, якщо таке рішення буде ухвалено урядом», – сказала Шевченко.

Нагадаємо, учасники ринку та предстаники влади розповіли, які проблеми слід вирішити та заходи запровадити, щоб епідемія коронавірусу минула з мінімальними збитками.