друкувати


У Держпродспоживслужбі назвали 7 нових країн для експорту харчових продуктів у 2020 році

30 квітня 2020, 06:00

Експорт харчових продуктів українських виробників галузі до кінця 2020 року планують розширити на нові 7 країн. Про це в інтерв'ю для AgroPolit.com розповіла в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

«Ми активно працюємо над просуванням продукції на ринки. Маємо у планах на 2020 рік розширення доступу до таких ринків, як Марокко, Малайзія, США, Канада, Індія, Аргентина, Сингапур, практично увесь світ. Усі країни максимально працюють дистанційно, мало хто працює в офісах, постійно отримуємо привітання і побажання врегулювання ситуації з короновірусом у світі від наших колег з-за кордону», – розповіла Ольга Шевченко.  

Держпродспоживслужба працює над сертифікацією продуктів для їхнього експорту до країн світу.

Дуже багато звернень отримуємо щодо постачання харчових продуктів,зокрема із доданою вартістю. За останні тижні нас відкрив Сингапур на експорт перероблених харчових продуктів зі свинини, м’яса птиці. Ми працюємо над порядком і умовами сертифікації такої продукції. Є звернення Саудівської Аравії. Ця робота триває постійно, на неї карантин жодним чином не впливає», – сказала Шевченко.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба повідомляла, що очікує на зонування ЄС, аби розширити експорт до західних країн-сусідів.