друкувати


Озвучено три фактори, які можуть вплинути на результат роботи Саакашвілі віце-прем’єром з питань реформ

24 квітня 2020, 07:15

Чим обернеться для України призначення Міхеїла Саакашвілі на посаду віце-прем’єра з питань реформ? Є багато варіантів, але ключове в іншому — амплітуда «результату» може бути колосальною. Вона залежить від трьох факторів. Таку думку висловила головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова, йдеться у матеріалі видання.

Перший — Саакашвілі як віце-прем’єр має стати головним рушієм економічних реформ в Україні. Тобто замкнути на собі всі реформи. Не буде реформ — стане крайнім. Будуть — спочатку додасть балів у рейтинг президентові Володимиру Зеленському, а далі перетвориться на його реального конкурента та «скалку» в оці для інших політичних гравців.

Другий — система балансів/стримувань та ставлення до своїх політичних опонентів. А з цим проблеми. Вже на вході у нього є публічний конфлікт із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та колишнім президентом Петром ПорошенкомЮлію Тимошенко після прикордонної спецоперацї з його порятунку він не буде лупити офіційно, а неофіційно частина електорату лідерки «Батьківщини» під кучеряві «тости» й обіцянки віце-прем’єра перекочує до нього. Навряд чи їй це сподобається.

Третій — чи поновлюватиме він свою політичну силу? Поки що ні. Зараз він стане командним гравцем «зеленої» команди. Чи надовго? А далі? Далі точно буде як мінімум спроба на посаду прем’єра.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, Саакашвілі запропонували стати віце-прем'єром з питань реформ.