друкувати


У Держпродпоживслужбі назвали три способи розпізнати липового інспектора, що наживається на карантині – пам'ятка

26 квітня 2020, 09:43

У Держпродспоживслужбі навчають представників бізнесу, як розпізнати «липового» інспектора, який представляється фахівцем ДПСС, але насправді не є ним. Про це у інтерв'ю для AgroPolit.com розповіла в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

Після початку карантину для запобігання поширення коронавірусу в Україні у Держпродспоживслужбі були здивовані дізнатися, що до представників  бізнесу почали промишляти шахраї. Ділки приходять до місць торгівлі та проводять перевірки, хоча насправді не працюють у ДПСС.

«Зовні розпізнати, звісно, важко, чи є ця людина справжнім працівником контролюючих органів. Але перше, що має зробити громадянин, до якого прийшли з перевіркою – перевірити наявність службового посвідчення. Воно містить прізвище, ім’я, інформацію про особу, її посаду, структурні підрозділи, які вона представляє, має бути відповідним чином оформлене: з підписом, печаткою, бо це є першим ідентифікатором людини, яка здійснює певні посадові обов’язки. Якщо здається, що були застосовані інші неправомірні дії, або відбулися заходи, які не діють, у такій ситуації завжди можна звертатися на гарячі лінії до нас, до територіальних органів, із питанням, чи проводяться такі перевірки», – розказала Шевченко.

Нагадаємо, колишній голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа розповідав, що в умовах карантину, коли більшість ресторанів та ідалень зачинено, ДПСС цілком може впоратись самостійно і без напруження з перевіркою тих суб'єктів, які залишились. Про це читайте детальніше за посиланням