друкувати


У Мінекономіки повідомили, коли аграріям виплатять заборгованість держпідтримки за 2019 рік

23 квітня 2020, 14:15

За 2019 рік є декілька напрямів держпідтримки, за якими не відбулися виплати у зв'язку з недостатньою кількістю бюджетних коштів. Про це під час Агрополітичного форуму від Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського конгресу фермерів повідомив заступник міністра розвитку економіки та сільського господарства Тарас Висоцький. 

«Коли ми говоримо про компенсацію техніки, де найбільша недоплата — 563 млн грн, то відповідну постанову прийнято. Ми зараз чекаємо затвердження паспорта, тож кошти в травні будуть виплачені», — зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, що наразі тривають обговорення з Міністерством фінансів щодо напрямків по 106 постанові, а саме про виплати на гектар і за кредитами.

Наша позиція така, що ці кошти треба зберегти й реалізувати, а саме за 3 напрямами: новостворені фермерські господарства, фермерські господарства, які вже діють, і за кредитами. Найближчим часом ми повідомимо результат і постраємося, щоб кошти були отримані», — сказав Тарас Висоцький.

Нагадаємо, уряд розширив напрями держпідтримки аграріїв.

Умови отримання урядової програми підтримки суб'єктів господарювання АПК шляхом здешевлення кредитів у 2020 році дивіться за посиланням.

Детальніше читайте у матеріалі Бюджет-2020: які зміни очікують АПК та програми держпідтримки.