друкувати


Brexit вдарить по українських виробниках меду ― Шаповал

1 липня 2016, 16:43

Звільнити полиці в супер маркетах Великої Британії можуть виробники українському меду та грецькому горіху. Про це повідомив голова Ради з питань експорту продовольства Богдан Шаповал.

За його словами, ці продукти активно продаються у Великобританії. "Вихід Британії з Європейського союзу негативно відіб'ється на виробниках меду. Виробники будуть змушені перебудувати свої логістичні та бізнес процеси, для того, щоб залишитись на даному ринку. І відподно, це зв'язано зі складнощами, але не означає, що вони втратять британський ринок повністю. Можливо хтось зрозуміє, що для нього продавати в Британію - вже невигідно," ― зазначив він.

З іншого боку, фермери Британії перестануть отримувати допомогу від системи спільної агропромислової політики ЄС. Відповідно ринок Британії стане менш конкурентноздатним і послабиться тиск на українську продукцію. 

"Для українських виробників продукції харчування, а це кондитерка, крупи, деякі частини курятини (філе), олія рослинна, сухе молоко та масло з'явиться гарний шанс зайняти ринок Британії. Тому що навіть зайнявши 1-3% ринку, для української продукції – це може замінити велику частину втраченого російського", ― повідомив Шаповал.