друкувати


У Зеленського розповіли, коли буде підписано законопроект про ринок землі

22 квітня 2020, 14:00

Президент Володимир Зеленський найближчими днями може підписати закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Про це заявив уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко в ефірі телеканалу Україна24.

«Президент підпише цей історичний закон в найближчі дні. Були регламентні деякі моменти в частині Верховної Ради, Голова ВР у відповідності до Конституції та закону про регламент уже підписав, президент найближчим часом виконає свій конституційний обов'язок і також підпише цей закон. Жодного сумніву в тому, що він буде підписаний, немає», — відповів він на запитання, коли глава держави підпише закон про ринок землі.

Водночас Лещенко підкреслив, що посівна кампанія нині здійснюється в плановому режимі й підписання закону, за його словами, жодним чином не впливає на ці процеси.

Він нагадав, що повноцінний старт ринку землі буде не раніше 1 липня 2021 року.

Нагадаємо, експерти назвали питання, які залишилися невирішеними після прийняття закону про відкритий ринок землі.

Детальний перелік завдань для Верховної Ради та поради від експертів читайте в матеріалі: Закон про вільний ринок землі 2178-10: які питання слід далі вирішити уряду та Раді.