друкувати


В Україні знизилися гуртові ціни на дизельне пальне

22 квітня 2020, 10:30

В Україні починає дешевшати бензин та дизельне пальне за пропозицією у гурті. Вартість дизеля у дрібному гурті нині нижча за 14 грн/л, у великому гурті — нижча за 17 тис. грн/т. Про це повідомляє Урядовий кур'єр.

Також низькими є ціни на бензин. Так, А-92 в дрібному гурті коштує менше від 13 грн/л. Експерти стверджують, що таких цін не було з 2014 р. У свою чергу, літр бензину А-95 коштує 14,2 грн/л.

Аналітики вважають, що ціни на бензин та дизельне пальне знизилися завдяки зменшенню вартості нафти та за рахунок збільшеної пропозиції пального.

Водночас сьогодні гуртові ціни є значно меншими за роздрібні і така різниця може бути 6 і більше гривень на літр. Деякі фахівці вважають, що роздрібні ціни на бензин можуть опуститися до рівня 17-18 гривень за літр на автомобільних заправках. Однак усе залежатиме від котирувань на нафту, пропозиції та попиту пального на українському ринку», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок, 20 квітня, мінімальний рівень ціни на нафту був -$40,32 за барель — це абсолютний історичний мінімум за весь час видобутку нафти з кінця XIX століття. 

Про наслідки для агросектору та України падіння світових цін на нафту читайте у матеріалі за посиланням.