друкувати


У парламенті пропонують запровадити суворі штрафи за недотримання норм ветеринарії

22 квітня 2020, 06:45

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №3318, який передбачає багатотисячні штрафи за порушення ветеринарних норм. Проєкт закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин зареєстрували депутати Степан Чернявський, Артем Чорноморов,  Олександр Гайду, Олександр Салійчук та Сергій Бунін.

Відповідно до проєкту закону запроваджуються штрафи від 20 до 400 неоподаткованих мінімумів у випадку виявлення ветеринарними інспекторами порушень а також за відсутність термінового виконання приписів інспекторів.  

Перевірки відбуватимуться як у тваринників, так і у мисливських та рибацьких угіддях. Функції контролю у СЕС заберуть і повністю передадуть ветеринарам. Також законопроєкт вносить корективи в ЗУ «Про рекламу». Останній передбачає низку можливих порушень у випадку, якщо рекламу ветпрепаратів нечітко прописали, коли читачі не до кінця розуміють, чи препаратами лікують, чи споживають як корм, та чи був зареєстрований засіб в Україні.

На яку держпідтримку можуть розраховувати тваринники на тлі великих штрафів, читайте у публікації AgroPolit.com Бюджет-2020: які зміни очікують АПК та програми держпідтримки