друкувати


Депутати налаштовані перенести дату відкриття ринку землі

21 квітня 2020, 15:33

Депутати парламенту запланували перенесення дати відкриття ринку землі у 2021 році на 1 день. Така ініціатива виникла після того, як група депутатів опозиції почали звертатись до парламентської більшості з вимогою перенести дату відкриття ринку землі, яка відповідно до ухваленого закону № 2178-10 призначена на 1 липня 2021 року.

У відповідь на звернення про відтермінування для того, щоб аграрії змогли приготуватись до відкриття ринку у Верховній Раді України депутати Ярослав Железняк та Володимир Цабаль.зареєстрували законопроект №3342, який переносить початок дії закону на 1 день.

«Є низка депутатів, які виступають за необхідність відстрочення початку першого етапу земельної реформи. Задля досягнення консенсусу в питанні відкриття вільного обігу сільськогосподарських земель вбачаємо за можливе відтермінувати її початок, але не більше ніж на 1 день... Крім того, є необхідність швидше перенести в офіційну площину обговорення ініціатив низки депутатів щодо перенесення строку початку вільного обігу земель сільськогосподарського призначення. Вказаний процес буде запущений через початок строку подання альтернативних до цього законопроектів. Така необхідність зумовлена важливістю надання строку аграріям для підготовки до початку вільного обігу земель сільськогосподарського призначення», – вказано у пояснювальній записці до законопроекту. 

Нагадаємо, Верховна Рада України відхилила 13 постанов про відміну земельного закону 2178-10.