друкувати


Робота Аграрного фонду паралізована через дії Кутового ― Липовий

1 липня 2016, 12:26

На даний момент робота Аграрного фонду практично паралізована через бездіяльність Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики).

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив в.о. генерального директора Державної бюджетної спеціалізованої установи (ДБСУ) «Аграрний Фонд» Олег Липовий.

Він зазначив, що перевірка проводилася з 27 травня по 16 червня 2016 року, хоча офіційно повинна була пройти протягом тижня. Наказ про продовження отримали через 5 днів, хоча фактично вона тривала.

«Перевірка була упередженою і її завдання полягало в тому, щоб знайти недоліки в роботі фонду та його керівника. У висновках міститися перекручені факти. Крім того, нинішня ревізія практично дублювала попередню аудиторську перевірку грудня 2015 року», ― зазначив Липовий.

Більш того, через перевірки повністю зупинені інтервенції цукру, придатність якого закінчується в жовтні 2016 року.

Він пояснив, що реалізація функцій Аграрного фонду припинена у зв'язку з тим, що була прийнята нова редакція Закону про держзакупівлі, який зобов'язує проводити формування інтервенційного фонду у рамках тендерних закупівель. Це суперечить закону про державну підтримку сільгоспвиробників.

«Ми неодноразово зверталися до Мінагрополітики з тим, щоб вирішити цю правову колізію. У результаті питання не вирішене, зате з'явилися висновки комісії, що фонд не виконує свої функціональні обов'язки. На сьогоднішній день ми не отримали жодної офіційної відповіді від Мінагрополітики», ― підкреслив Липовий.