друкувати


Всеукраїнська асоціація громад оприлюднюватиме проєкти урядових актів щодо затвердження перспективних планів формування громад

20 квітня 2020, 13:00

В зв’язку із закритістю процесу формування перспективних планів формування спроможних громад переважною більшістю обласних державних адміністрацій, Всеукраїнська асоціація громад ухвалила рішення оприлюднити проєкти урядових актів щодо затвердження перспективних планів та усі пропозиції до цих проєктів, про які нам відомо. Про це на сторінці у Facebook повідомив перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко.

«Це наше рішення базується на твердому переконанні щодо того, що згадана інформація є суспільно вкрай важливою і глибоко зачіпає як інтереси органів місцевого самоврядування, так і сільських жителів. Асоціація, відповідно до своєї Стратегії, послідовно виступає за розумний, справедливий формат об'єднання громад і намагається впливати на процес реформування громад на всіх етапах», — зазначив він.

Матеріали ​публікуватимуться окремо щодо кожної області у міруі їх надходження у розділі «Новини регіонів» на сайті асоціації.

Нагадаємо, в Україні ініціюють запровадження посади уповноваженого Кабміну з питань розвитку сільських територій.