друкувати


Після закриття ринків на карантин ягідники не можуть реалізувати першу суницю

19 квітня 2020, 10:29

Закриття плодоовочевих ринків на карантин для запобігання поширення коронавірусу в Україні призведе до того, що не всі ягідники зможуть реалізувати першу суницю. Про це в коментарі для публікації Agropolit.com розповіла президент Асоціації «Ягідництво України» та голова союзу «Інноваційне фермерство і кооперація» Ірина Кухтіна.

«Для тих компаній, які сфокусовані виключно на базарі, особливо для невеликих виробників півдня, для яких сезон уже розпочався або з дня на день почнеться, будуть певні труднощі. Перша суниця дорожча і найкраща, але не всі зможуть її продати, тому що не працюють ринки», – розповіла Кухтіна.

Нагадаємо, в Україні після початку карантину було закрито базари, але потім їх відкрили після звернень представників аграрного бізнесу в перші дні квітня. Однак, через кілька днів роботи, ринкам знову заборонили працювати. Детально про життя агросектору та ринки збуту продукції читайте у публікації Коронавірус-2020 та харчова безпека: чи буде Україна з продовольством, а бізнес із гривнею