друкувати


У травні Україну визнають вільною від грипу птиці

18 квітня 2020, 08:25

У травні 2020 року Україну визнають вільною від грипу птиці. Про це заявила виконувачка обов’язків голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко у коментарі для УНІАН.

У повідомленні ідеться, що у січні 2020 року на одній з птахофабрик на Вінниччині виявили спалах пташиного гриппу, після. Після цього низка країн ввела обмеження щодо імпорту м’яса птиці з України.

Застосування принципу епізоотичного зонування дозволило відновити закордонні продажі курятини, утім 4 країни досі не зняли ембарго на закупівлю продукції птахівництва. Також частина країн не імпортує птицю, виготовлену на території Вінницької області.

 

Місцева адміністрація оголосила про завершення карантину з грипу птиці у Вінницькій області ще 14 березня. Однак, згідно з міжнародними правилами, територія України буде вважатися вільною від пташиного грипу з 14 травня, тому обмеження на імпорт низки країн поки діють. Заборону на імпорт курятини з території Вінницької області досі не зняли Гонконг, Кувейт і Казахстан. При цьому продовжують заборону на торгівлю з усією країною Японія, Оман, Китай та Південна Корея, – зазначила Ольга Шевченко.

Нагадаємо, що названо країни, які зняли обмеження на експорт птиці з України.