друкувати


Валерія Гонтарева — курс гривні залежить від виконання плану приватизації — виступ

3 лютого 2016, 14:48

Розпочалося засідання парламентського комітету, на якому звітує про результати річної роботи голова Нацбанку Валерія Гонтарева. Разом з нею мала виступати перед депутатами міністр фінансів України Наталія Яресько, але вона не прийшла.

«Ми повинні не лише підтримувати фінансову стабільність, а і думати про перспективи розвитку. Маємо спільно опрацювати закон про податкову реформу та знайти варіанти здешевлення кредитних ресурсів», — відкриваючи засідання, сказав голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка.

«Перспективи курсу гривні: основні чинники знаходяться поза зоною впливу НБУ…», — підкреслила Гонтарева. Вона пояснила, що посилити курс гривні цього року може вдала приватизація.

«Завдання уряду — отримати від приватизації 17 млрд грн, але можемо отримати більше $1 млрд. Це посилить курс гривні», — резюмувала вона.

Голова Нацбанку додала, що наразі у банківському секторі існує ряд викликів, наприклад, і далі продовжуватиметься очищення сектору. Щоправда, при цьому вона додала, що продовжуватиметься очистка банківського сектору і вже з другої половини 2016 року розпочнеться відновлення банківського сектору.

AgroPolit.com