друкувати


Затверджено плани децентралізації для трьох областей, – Шмигаль

16 квітня 2020, 07:29

Кабінет міністрів України затвердив перспективні плани об'єднання громад для Харківської, Миколаївської та Житомирської областей. Про це у своєму Telegram-каналі написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Уряд продовжує реформу децентралізації. Кабінет міністрів затвердив перспективні плани для Харківської, Миколаївської та Житомирської областей», – написав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що для нього реформа децентралізації влади залишається одним із ключових елементів розбудови країни. Вже провели багато перемовин з органами місцевого самоврядування, народними депутатами, експертами та суспільством.

 

Перспективні плани стануть основою адміністративно-територіального устрою базового рівня. Мета уряду – створення спроможних громад, що матимуть якісні сервісні послуги, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, – додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради України готують законопроект, яким мають визначити обов'язки префектів та призначити їх у регіонах для супроводу життя громад.