друкувати


Уряд готує перелік продуктів соціального значення для встановлення на них регулювання цін

15 квітня 2020, 13:00

Кабінет міністрів України готує перелік продукції соціального значення, на які має поновить державне регулювання цін. Такі міри запроваджуються відповідно до вимог ухваленого парламентом закону № 540-IX.

За даними AgroPolit.com, наразі КМУ лише готує перелік і презентований він може бути на наступному засіданні після того, як дане рішення буде погоджено з усіма дотичними державними органами.

У перехідних положеннях до Закону України №540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» вказано такі вимоги до уряду як:

Раніше голова Національної Ради економічного розвитку, голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів, що підпасти під державне регулювання можуть гречка, цукор, борошно пшеничне в/г, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця 1 категорії, курка в тушці, вершкове масло 72,5% та мінеральна вода без газу. Державне регулювання також розповсюджується на медичні маски та рукавички.

Для поновлення державного регулювання цін на соціально важливі продукти в Україні пропонують реанімувати Держцінінспекцію. 

Чи вистачить продуктів ураїнцям, а аграріям фінансів читайте у публікації Коронавірус-2020 та харчова безпека: чи буде Україна з продовольством, а бізнес із гривнею