друкувати


В Україні подешевшав «борщовий набір»

13 квітня 2020, 12:00

Ціни на картоплю, моркву і капусту в Україні за останній тиждень почали знижуватися. Про це повідомляє сайт EastFruit.

У повідомленні ідеться, що оптові ціни на картоплю знизилися до 7-10 грн./кг, що на 14% дешевше, ніж минулого тижня.

«Причиною різкого зниження цін на картоплю стало збільшення пропозиції цього овоча від імпортерів. Зараз на українському ринку переважно продається якісну картоплю з Білорусі, причому ціни на імпортну продукцію знаходяться в одному діапазоні з вітчизняним. Зниження ціни на білокачанну капусту пояснюється поступовим зниженням попиту на внутрішньому ринку. Відвантаженням капусти зараз в основному займаються тільки ті виробники, які мають контракти з роздрібними торговими мережами», – ідеться у повідомленні.

Також додали, що оптові ціни на білокачанну капусту зараз знаходяться в межах 3-4 грн./кг, що на 20% дешевше, ніж минулого тижня. Різке зниження також пояснюється необхідністю продати овочі минулорічного врожаю до початку масового надходження на внутрішній ринок капусти нового врожаю.

Аналогічна ситуація спостерігається і з морквою. Незважаючи на обмежену кількість пропозицій, ціни в порівнянні з минулим тижнем знизилися на 11%. Залежно від якості моркви і обсягу партії оптові ціни варіюють в межах 3-4 грн./ кг.

Нагадаємо, що стабільність гривні наразі забезпечують аграрії і громадяни, які перестали «гребти» валюту.