друкувати


Аграрний комітет підтримав законопроекти «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві»

10 квітня 2020, 14:00

Комітет із питань аграрної та земельної політики підтримав включення в порядок денний сесії законопроєкту 3205 та 3205-1 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві». Про це на сторінці у Facebook повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький.

Він зазначив, що фонд діятиме для підтримки малих і середніх суб’єктів підприємництва, які здійснюють первинне виробництво сільськогосподарської продукції. Підтримка надаватиметься через часткове гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів за кредитними договорами.

«Підтримкою скористаються малі та середні суб’єктами підприємництва, у власності та/або користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення у обсягах, що не перевищують 500 га», — повідомив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, у підготовлених урядом змінах до бюджету на 2020 рік пропонується скоротити раніше анонсовану загальну суму держпідтримки у розмірі 4 млрд грн на 1,5 млрд грн.