друкувати


Експерт назвав 5 питань, які має вирішити Укрзалізниця для покращення аграрної логістики

10 квітня 2020, 08:30

Президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко розповів про власне бачення першочергових питань, які потрібно вирішувати Укрзалізниці для покращення аграрної логістики. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Зокрема, він радить: 

1. Переглянути практику закриття малодіяльних станцій по країні та відправницьких маршрутів. 

«Ставка на великі підприємства б'є по менш дрібному бізнесу. Якщо ставка буде зроблена винятково на відправницькі маршрути і закриття сортувальних станцій, то залишаться лише великі шахти, заводи, комбінати та великі елеватори, які зможуть вантажити по 50 вагонів на добу. Все інше буде закрито», – заявив експерт у сфері транспортної інфраструктури та логістики Валерій Ткачов.

2. Оптимізувати кадровий склад УЗ. 

Проблема полягає в тому, що 40 млрд грн. (51%) на рік йде на утримування персоналу УЗ, а самій залізниці не вистачає зусиль, щоб підняти питання оптимізації кількості персоналу. Всередині підприємства наплодили департаментів, а їх керівники отримують непогану зарплатню і швидше паразитують на компанії, ніж приносять їй користь», – впевнений Ткачов.

3. Компанія має непрофільні активи, які тягнуть з бюджету УЗ чималі кошти. 

4. Боротьба з корупцією.

5. Оптимізація тарифної мережі.

Зазначається, що в умовах обмеженої кількості тяги директор з розвитку бізнесу «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев порадив бізнесу переходити на маршрутні відправки.

Більше читайте у матеріалі.

Нагадаємо, Укрзалізниця запускає довгостроковий проект з довгостроковими договорами на перевезення зерна.