друкувати


Шмигаль очікує голосування за бюджет у Раді наступного тижня

9 квітня 2020, 17:00

Уряд очікує, що народні депутати проголосують за зміни до Державного бюджету на 2020 рік наступного тижня. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою, передає прес-служба Кабміну.

Повідомляється, що під час зустрічі Шмигаль повідомив послу про кроки, які уряд робить у протидії поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема щодо підтримки медичних працівників, соціально вразливих верств населення, людей, що втратили роботу, малого та середнього бізнесу. Окремо очільник уряду зупинився на важливості якнайшвидшого ухвалення змін до Держбюджету.

Верховна Рада узгодила основні видаткові статті оновленого Держбюджету. До кінця робочого тижня ми ще працюємо з профільним комітетом. І вже наступного тижня ми очікуємо, що народні депутати проголосують за зміни до Держбюджету», — зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, за даними джерел AgroPolit.com, у підготовлених урядом змінах до бюджету на 2020 рік пропонується скоротити раніше анонсовану загальну суму держпідтримки у розмірі 4 млрд грн на 1,5 млрд грн.