друкувати


МХП розпочинає перший в Україні ENERGY STORAGE-проект потужністю 25 МВт

9 квітня 2020, 14:00

МХП розпочав реалізацію концептуального проекту будівництва Energy Storage у Вінницькій області в рамках створення енергокластеру MHP Energy Hub. Про це повідомляє прес-служба агрохолдингу.

Реалізацією всіх інноваційних енергетичних проектів агрохолдингу займається ПрАТ «МХП Еко Енерджи», яке є активним постачальником електроенергії та управляючою компанією найбільших виробників енергії з біогазу в Україні. Посилюючи інноваційне лідерство як енергоефективне підприємство, компанія оголошує про амбіційні плани — побудувати перший в Україні  BESS потужністю 25 МВт.

Першим кроком «МХП Еко Енерджи» анонсує проведення тендеру на розробку техніко-економічного обґрунтування підключення BESS до електричних мереж, з можливістю використання в майбутньому технологій розумних мереж (Smart Grid Technologies).

Реалізація проекту з будівництва BESS потужністю 25 МВт в м. Ладижин Вінницької області почнеться у 2020 році та буде проходити в чотири черги:

«Україні необхідно зменшити залежність від «брудної» енергетики та вкрай шкидко модернізувати енергетичну інфраструктуру на основі використання Energy Storage та Smart Grid, щоб залишаться економічно конкурентно-здатними та енергетично-незалежними. Накопичення енергії дасть змогу мати джерело живлення, яке буде доступне 24/7. Зберігання енергії відіграє важливу роль у створенні більш гнучкої та надійної системи роботи електромережі.

Цей проект є важливим кроком та прикладом для всього українського бізнесу та інших підприємств, адже ми хочемо показати всім, що отриману енергію можна використовувати для власних потреб підприємств, для оптимізації енергоспоживання і забезпечення енергетичної незалежності всього виробничого циклу.

Із появою нових прогресивних технологій, саме накопичення енергії може відіграти вирішальну роль у переході України до 100% чистої енергії та енергетичної незалежності», — зазначив Президент ПрАТ «МХП Еко Енерджи» Олександр Домбровський.

Деталі тендеру можна буде знайти на офіційному сайті МХП, в розділі «Тендери».

ПрАТ «МХП Еко Енерджи» запрошує світових лідерів енергетичної галузі долучитися до реалізації інноваційного проекту», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ЄБА презентувала комітет з напрямку промислової екології та сталого розвитку. До складу комітету увійшов агрохолдинг МХП.