друкувати


В Україні заборонили експортувати гречку на час карантину

7 квітня 2020, 12:21

На час карантину проти коронавірусу в Україні заборонили експортувати гречку. Такі міри було запроваджено після того, як із закриттям кордонів було припинено імпорт гречки круп з Білорусі, РФ та Казахстану. Про це під час другого Агрополітичного форуму від Агро-Продовольчої Ради: «Аграрний сектор України в умовах пандемії» повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький.

«Обмеження ввели по гречці. Бо в нас історично останні роки дуже сильно знизились посіви площ гречки від 200 тис га до 60 тис га. Це втричі менше. Ми були імпортозалежними останні 2-3 роки по цій продукції. У зв’язку з обмеженням імпорту гречки з країн СНД – це Білорусь, РФ та Казахстан, щоб не відбувся реекспорт було введено тимчасове обмеження. Але моніторинг показує, що на складах супермаркетів є запасів гречки на 35 днів і ще є у виробників», сказав Висоцький.

Нагадаємо, голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський повідомляв, що продовольчій безпеці України ніщо не загрожує, а підстав для заборони експорту зернових немає. Про це повідомив