друкувати


Влада повинна зрозуміти, що держава живе не тільки політикою, — Юрій Косюк

6 квітня 2020, 16:00

Україна повинна стати найкращим місцем для того, щоб вести бізнес. Поки бізнес-клімат у державі не буде кращим серед країн, з якими Україна конкурує за людей, вона не зможе прорватися. Таку думку висловив голова правління агрохолдингу МХП Юрій Косюк, передає прес-служба компанії на своїй сторінці в Facebook.

«Україна — демократична і велика країна, яка ніколи не прийме тирана або диктатора. У нас відбуваються демократичні процеси. Єдине — влада повинна зрозуміти, що не однією політикою живе держава. Буде сильна економіка — звідси буде й політика», — розповів Юрій Косюк.

Він вважає, що Україна повинна бути найкращим місцем в Європі, де, як мінімум, комфортно будувати бізнес. Водночас держава може регулювати цей бізнес: обмежити, або ж навпаки, стимулювати його розвиток.

Ми не хочемо робити з себе звалище з відходами? Не робимо. Але ми хочемо, щоб до нас прийшла автоіндустрія. Ми хочемо, щоб до нас прийшли світові підприємства, з новими технологіями. Також ми хочемо переробляти більшість нашої аграрної продукції в країні, а не відправляти сировину за кордон. Це все треба стимулювати і дивитися на ті конкурентні переваги, які у нас є», — зазначив Юрій Косюк.

За його словами, держава повинна стимулювати такі процеси. Крім того, політики повинні прийняти те, що бізнес годує країну і платить за все чеки держави.

Юрій Косюк додав, що уряд повинен зробити так, щоб бізнесу було комфортно розвиватися в Україні.

Нагадаємо, що Юрій Косюк запропонував шість порад владі та бізнесу для залучення інвестицій в Україну під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі на панельній дискусії «Завдання на $50 млрд: як бізнес і уряд можуть створити безпрограшний інвестиційний клімат у новій Україні».