друкувати


Уряд затвердив порядок здешевлення сільськогосподарської техніки

6 квітня 2020, 17:00

Уряд підтримав проект постанови Кабінету міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва». Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Державна підтримка надасть доступ с/г виробникам здешевити придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва на 25% та сприятиме оновленню машинно-тракторного парку.

Постановою удосконалюються та уточнюються окремі норми та положення Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, зокрема в частині:

Спрямування коштів відбуватиметься через уповноважений банк, що підпише з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.

Компенсація надаватиметься сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі у розмірі 25 % вартості техніки та обладнання (без урахування ПДВ)», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, держпідтримку аграріїв на 2020 рік збережуть на рівні 4 млрд грн.