друкувати


Тарифи на зерновози суттєво впали

6 квітня 2020, 15:00

Тарифи на автоперевезення сезонно опустилися на саме дно, однак нижче рівня минулого року. Про це повідомив засновник проектів Zernovoz.ua і Zernotorg.ua Олександр Мащенко під час онлайн брифінгу «Зернова логістика на карантині», передає Kurkul.com.

«За великим рахунком в автотранспорті спостерігається профіцит. Кількість транспорту, яка працювала в цьому сезоні, виявилася більшою. Тому тарифи автоперевізників, знизилися. Хоча це було очікувано», — зазначив Олександр Мащенко.

З його слів, поки немає факторів, які дозволили б очікувати позитивні зміни в автоперевезеннях.

«Позитиву чекати не доводиться, з одного боку, з іншого — таке відчуття, що нижче падати вже нікуди. Можливо, буде невелика активізація торгівлі на ринку і тарифи трохи підростуть», — додав засновник проектів Олександр Мащенко.

Вантажовідправники вже будуть чекати наступного сезону і готуються до нього. На думку Олександра Машенко, зараз зручний момент, щоб протестувати роботу з новими партнерами.

Потихеньку знайти собі нові зв'язки, підібрати підрядників на роботу вже в сезон. Зараз добре вибудовувати відносини якийсь вантажопотік пускати через авто для того, щоб прищупати бізнес», — уточнив експерт.

Нагадаємо, у владі прокоментували залишки зернових і загрозу продовольчої безпеки України.