друкувати


Ринок землі: МВФ закликав Київ до співпраці зі Світовим банком

6 квітня 2020, 08:30

Міжнародний валютний фонд вітає ухвалення українським парламентом законодавчого акту, направленого на закріплення системи врегулювання банківських проблем, й очікує його остаточного утвердження. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні, передає Reuters.

Минулого тижня Україна ухвалила деякі кроки, аби претендувати на кредит у розмірі $8 млрд від МВФ. Парламент проголосував за зняття заборони на продаж сільськогосподарської землі й ухвалив у першому читанні закон про банківську діяльність та перегляне бюджет на 2020 рік.

«Ми також з нетерпінням чекаємо ухвалення переглянутого бюджету на 2020 рік, який допоможе владі протидіяти багатьом проблемам, викликаним COVID-19», – заявив представник фонду.

Він також зазначив, що МВФ закликає українську владу співпрацювати зі Світовим банком, аби забезпечити створення ефективного, прозорого і конкурентного ринку землі.

Нагадаємо, Україна очікує від МВФ допомоги на суму близько $9 млрд.

Детальніше про взаємодію України з МВФ, карантин, надзвичайну ситуацію та очікування українського суспільства читайте в матеріалі: Надзвичайна ситуація в Україні та перспективи для АПК.