друкувати


50% підприємців можуть витримати місяць карантину і не збанкрутіти, — опитування

2 квітня 2020, 14:00

51% бізнесів, які входять до складу Спілки українських підприємців (СУП), повідомили, що здатні витримати не більше 1 місяця карантину і не збанкрутувати. Про це йдеться у результатах опитування СУП. 

Зазначається, що в умовах карантину близько 60% підприємців продовжують свою діяльність — це переважно представники середнього та великого бізнесу. 29% опитаних підприємців припинили свою роботу (переважно представники малого та мікробізнесу).

«При цьому, 51% підприємств здатні протриматися лише 1 місяць, а кожен четвертий бізнес – витримати 2-3 місяці роботи в умовах карантину і не збанкрутувати», — йдеться у результатах опитування підприємців.

Повністю припинили будь-яку діяльність близько 6% підприємців — представників малого та мікробізнесу.

Лише 3% респондентів вказують, що їхній бізнес зможе працювати тривалий час за необхідних умов (орендні канікули, віддалений доступ для співробітників, перегляд бізнес-моделі), — зазначають в асоціації.

Більшість членів «СУП» (майже 100%) заявили про падіння доходу та про те, що скоротили близько 50% штатних робітників. Вони закликають уряд запровадити більше податкових канікул, особливо для тих підприємства, які навіть в умовах карантину продовжують сплачувати зарплату працівникам. Також члени бізнес-асоціації повідомили про необхідність пом'якшення карантину.

Нагадаємо, що Офіс із просування експорту запустив онлайн-платформу для інформування підприємців про оновлення, пов'язаних із профілактичними заходами з протидії поширенню Covid-19.